21 Şubat 2010 Pazar

bal kabağı pastası



eveett ilk gönderimiz ve de tarifimiz hayırlı uğurlu olsun =)

aslında bu benim de internette bulduğum bir tarif. ancak bir kez denediğim bu tarifle ilgili kendi tavsiyelerimi de paylaşmak istemiyorum. öncelikle gerekli malzemelerimizi yazmakla başlayalım tabi..

pasta için:

* 1 paket yulaflı bisküvi
* 50 gr. eritilmiş tereyağ ya da margarin (ben annemin tavsiyesi üzerine ikisini karıştırarak yaptım. daha iyi olurmuş)
* 22 adet kedidili bisküvi (25-30 cm. çaplı kelepçeli kek kalıpları için)
* 1 kg. bal kabağı (şimdi çok önemli bir tüyo: bal kabağını alırken koyu renk ve sert olmasına dikkat edin. bal kabağının iyisi öyle olurmuş.)
* 1 su bardağı toz çeker

kreması için:

* 3 su bardağı süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 2 çorba kaşığı un
* 1 çorba kaşığı nişasta
* 1/2 paket vanilya

şimdi benim yaptığım tarifte üzeri için de:

* 1 su bardağı süt
* 1 paket krem şanti

yazıyordu. ben tarifi aynen uyguladım aslında ama annemle vardığımız ortak nokta krem şantiyi ayrı hazırlayıp ayrı bir kat olarak kullanmak yerine pişirdiğimiz kremanın içine sadece toz krem şantiyi karıştırarak hazırlamak oldu. tabi herkesin kendi ağız tadı. biz bu şekilde daha hoş olabileceğini düşündük. tercih sizin.

üzerini süslemek için:

rondodan geçirilmiş ceviz ve fındık (göz kararı :P)


gelelim hazırlama kısmına:

dilimlenmiş kabakları üzerine 1 su bardağı şeker ekleyerek yumuşayıncaya kadar (benimkiler bayağı bir yumuşamıştı ama bence çatalla ezebileceğiniz kıvamda olmasına özen göstererek çok fazla da yumuşatmamakta fayda var.. bence yani:)) pişirin. ve çatalla ezerek püre kıvamına getirin.

kabaklarınız pişerken bu arada krema hazırlanabilir.

3 su bardağı süt, 1 su bardağı toz şeker, 2 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı nişasta ve 1/2 paket vanilyayı tencereye atıp, orta ateşte mikserle çırparak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. kremayı pişirdikten sonra tekrar çırpın (şimdi dediğim gibi krem şantiyi ayrı bir kat olarak hazırlamak istemezseniz pişirdiğiniz kremanın içerisine toz krem şantiyi katarak çırpma işlemini gerçekleştirin.) ve ılınması için bekletin.

bisküvileri ister rondoda çekip, ister elinizle ufalayarak erittiğiniz yağ ile güzelce karıştırın. kedidillerini hem kalıpta düzgün durması için hem de biraz uzun olduğundan kısaltmak amaçlı biraz keserek (hatta baktınız epey uzunlar ikiye bölün) aralıksız olarak açılır-kapanır kalıba dizin. kalıbın tabanına yağ ile karıştırdığınız bisküvileri yaydıktan sonra üzerine püre haline getirdiğiniz bal kabağını daha sonra da kremayı koyun (eğer krem şantiyi ayrı olarak hazırladıysanız en üste de onu koyun) ve güzzzeellce bi düzeltin. ben üzerini ceviz ve fındık ile süsledim siz de arzunuza ve yaratıcılığınıza göre süsleyebilirsiniz :)

eveett pastamız hazır ama yemek için sabırsızlanmayın çünkü buzdolabında 5-6 sa. kadar bekletmek gerekiyor.

eh hadi afiyet olsun (:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder